Ana içeriğe atla

Cumhuriyet ve Türklük

 Cumhuriyet ve Türklük

Batı rönesansı dediğimiz şey yeni dünyanın keşfi ile başlayan milletleşme süreci ve bu süreçte yeni efsaneler, doğrular, gerçekler olarak sunulmanın kendisiydi. Rönesans Avrupası kendisi için iki temel dayanak üretti biri Yunan biri de Roma. Bütün felsefi materyalleri, düşünselliği Yunan'a izafe ederken hukuku, devleti romaya izafe ettiler. Kimse bu üretilmiş bilim ilim düşünce yutturmacasının tarihi gerçekliğini soruşturmadı. Modern Dünya, İsa, Musa, Nuh yaşamamıştır bunlar efsanedir, hurafedir derken Taleslerin, Aristoların, Eflatun, Pisagorların yaşadığını kabul ettirdi. Bunlar büyük bilim adamları insanlık düşüncesinin kaleleri olarak ezberletildi. Roma ilk ve tek devlet, hukuk kurucusu vs idi. Bunlar için kaynaklar, materyaller üretildi. Kimse "ulan madem Musa, İsa yaşmadı biz Aristonun vs'nin yaşadığını nereden biliyoruz. diye sormadı. Halen kimse bunları sormuyor sordurulmuyor... Çünkü o kadar üretilmiş ve artık gerçekmiş gibi tabulaştırılmış, materyallerle var ki kimse sormaya dahi cesaret edemiyor.

Adamlar bir Avrupa tarihi ve medeniyeti ürettiler. Avrupa milleti ürettiler. Almanların, İngilizlerin, Fransızların yarısını doğraya doğraya bir Avrupalılık tasavvuru çıktı. Buna karşı çıkanlar ya öldürüldü ya delilikle, cehaletle suçlandı. Fransız, Alman, İngiliz bir Avrupalılığa inandı. Öldürüle öldürüle inandırıldı. Bu tam olarak 300 yılda gerçekleşti.
İşte sevgili Gazi Paşa'da bu durumu Osmanlının yıkılmasının ardından dağılan müslüman coğrafya yok olan bağlılık vs gibi nedenlerle yeni bir millet ortaya çıkarmak gerektiğine inandı. Bu millet Avrupalı olamazdı zaten Avrupa bunu kabul etmezdi. Arap olamazdı ne çektiyse onlardan dolayı çekmişti. Ne olmalıydı.

Avrupanın düşmanlığı, saldırganlığı zaten üzerine binmiş bu millet olsa olsa Türk olurdu. Zaten Türk'dü. Yunanla ilk savaştığı Romaya karşı direndiği tarihten beri... Barbar Hun, Moğol değil miydi bu millet. Oysa bu topraklar İnsanlığın ilk medeniyetleri olarak kabul edilen Sümerin, Hititlerin toprağıydı. Ve bunlar Türklüğün medeniyet kaynağıydı. Çünkü Türklük anadoluda idi ve bunlar anadolu demekti. Gazi Paşa aynı Avrupa rönesansının yaptığını bu topraklarda yapak istedi. Yeni bir medeniyet için yen bir dayanak. Yeni bir yükseliş.
Ama bu topraklardaki avrupa hayrını, gönüllü devşirmeler, bunu engelledi. Türklüğü aynı batının barbarlığı gibi tanımladı. Batı ne diyordu; "Türk askerdir, savaşçıdır". Bu Batılı hayranlar, Türklüğü böyle tanımladılar. Türk askerdir. Bu batının bize yutturduğu en büyük kazıktı. Asker demek bizi övmüyor sadece savaşan barbar bir millet olarak tanımlamanın kisvesi giydiriyorlardı..
Oysa Türklük tarih olarak alçak, yağmacı Romanın karşına çıkmaktı. Türklük, Sümer de yazıyı bulmak medeniyeti taşımaktı. Ama hayır bizdeki batıcılar, Avrupanın gönüllü misyonerleri Sümeri, Hittileri Türk değil, İngiliz Fransız yaptılar. Sümerler, Hittiler bizim değil onların atası oldu. Buna toplumu inandırdılar. Bize kalan tekrar Arap olmaktı. Yobaz dinci olmaktı. İngilizlerin yobaz islamcısı olmaktı!!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anlatsana bir kasiyerin başından geçen hikayeleri yiyorsa!

Hep anlatacağım bir masalım vardır. Bir sekilde masallar hikayeler uydurabilirim, hiç durmadan. Siz bilmezsiniz ama ben masallar dinleyerek büyümüş bir çocuktum. İnsanın mahalle mektebinden mezun bir büyükannesi olunca, okuduğu Osmanlıca hikayelerinden inanılmaz kahramanlar kalır aklınızda. Sanmayın bunlar cenk masalları… Hayır, bunlar basbayağı Ali Baba ve Kırk Haramiler gibi Acem, Arap masalları. Mesala Dede Korkut’tan Tepegöz hikayesini, ben ilk kez büyükannemden dinledim.  O, Latin alfabesi bilmediği içinse mektebe gitmiş; okuma- yazmayı öğrenmiş. Biz torunlarına kitap getirir yahut bir yerlerden eline geçmiş kağıt, takvim yaprakları okuturdu. Demek istediğim o masallar güzeldi…   Ben ilk hikayemi ilkokul üçüncü sınıfta yazdım. En son hikayemi ise geçenlerde bir kağıt üzerine iliştirdim ama şu anda kağıdı bulamıyorum. Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim, hikaye yazmakta pek iyi olduğum söylenemez. Kurgu sorunlarım var. Sonra karakterlerin birbirinden faklı dünyalarını aktarm

Pis Bir roman yazmak: Üçücü bölüm Ana karakterden sonraki ölü

Hep pis bir roman yazmak istedim. Ne kadardır düşünüyorum tam olarak bilmiyorum ama bayağı bir zaman geçti üzerinden. İğrenç bir şeyin romanını yazmak, içimdeki pisliği çıkarıp atmak için bir araç sanki. Hepimizin içinde bir pislik var. İğrençlik, kokuşmuşluk. Aldığım notlardan birinde; umum tuvaletin alafranga taşının kenarlarına sıçramış sidik ve dışkı artıklarının biriktiği yerin tam ortasına bırakılmış bok yığının bir psikopat tarafından, ağzından salyalar akarak onu yalamasını anlatan ve o boku yiyinci de süper kahraman olduğunu hayal ettiren bir gerilim ve macera romanı yazmaya dair metinler vardı. Fakat bu pis bir roman olmayacaktı vazgeçtim. Ya da bir hastahane müdürünün morgda ölülerin tırnaklarını kesip onlarla koleksiyon yaptığını... Aslında bu harika bir fikirdi. Şimdiye kadar hiç bir hikaye ve romanda böyle bir karaktere rastlamadım. Fakat bir hastane müdürünün bu kadar psikopat olmasının ve bunun bir roman olarak bestseller olması halinde yakalayacağım şöhretin ardından;

Aşı etkinliği nedir?

  Aşı etkinliği nedir? Aşı etkinliği, bir klinik araştırmada aşı olan bir grup insanda bir hastalıktaki azalma yüzdesidir. Aşının etkinliğinden farklıdır ve aşının klinik deneyler dışında toplumdaki kişilere verildiğinde ne kadar iyi çalıştığını ölçer. Tüm yeni aşılar, ne kadar iyi çalıştıklarını test etmek için klinik denemelere tabi tutulur. Bir aşı adayının geliştiricileri, klinik araştırma çalışma protokollerinde genellikle denemelerinin ana hedeflerini belirler. Bu hedeflere birincil uç noktalar denir. Şu anda geliştirilmekte olan birçok deneysel COVID-19 aşısı için birincil son noktalar, yeni semptomatik COVID-19 vakalarını önlemeye odaklanmaktadır. Bilim adamları, bir aşı adayının ne kadar iyi çalıştığını, plasebo alan grup ile deneysel aşıyı alan grup arasındaki yeni hastalık vakalarındaki farka bakarak hesaplayabilirler. Okumaya devam et: Alaycı düşmanlık kardiyovasküler hastalığa yol açabilir Buna aşı etkinliği denir. Örneğin Pfizer / BioNTech, COVID-19 aşısı için% 95'lik